Càrnies en lluita i COS Osona i Ripollès contra la repressió sindical

Des de Càrnies en lluita i COS Osona i Ripollès volem denunciar l’assetjament laboral i la repressió sindical que està patint la companya Nadia García Camacho, sindicalista del SAT (Sindicato Andaluz de Trabajadores) a l’escorxador PROCAVI de Marchena (Sevilla) pel sol fet d’exercir les seves funcions de defensa de la dignitat als llocs de treball. Repressió que és patida també pels treballadors i treballadores organitzades amb el SAT.

La Nadia va ser sancionada amb un mes sense sou ni feina pel sol fet de demanar mesures de seguretat sanitàries al començament de la pandèmia.

Ara l’empresa, davant la baixada de la producció, vol crear una bossa d’hores no treballades que s’haurien de tornar o modificar “substancialment” les condicions de treball.

Des del sindicat SAT no accepten ni una cosa ni l’altra. I expliquen:

“Llevamos años sufriendo una intensificación de los ritmos de trabajo que ha generado un aumento de los beneficios empresariales. Cuando el contexto económico ha sido favorable para el aumento de las ventas, la empresa ha aumentado sus beneficios. No aceptamos pagar las consecuencias de una previsión de 4 meses de descenso de la producción. Es la empresa quien tiene que ver reducido sus beneficios económicos en un contexto de contracción del mercado, y en cualquier caso si quiere mantener sus beneficios debería buscar más clientes. Nosotros somos trabajadores. No nos llevamos beneficios cuando las ventas crecen y tampoco aceptamos asumir las pérdidas si los pedidos caen.”

En conseqüència, l’única solució, ara , seria baixar els ritmes de treball, sense que això afecti els treballadors.

El dia 22 de maig hi ha prevista una conciliació laboral amb la Nadia. Exigim que se li torni el sou retingut, que s’arxivi l’expedient i que se li reconegui la legitimitat de la seva feina informativa entre les treballadores i treballadors.

Aquesta crisi no la pagarem nosaltres!

 

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí