El Corrent Marxista Internacional (CMI) és una organització de comunistes present a més de 50 països de tots els continents. L’Octubre és l’organització del CMI als Països Catalans.

Després de la crisi del 2008, la pandèmia, les crisis polítiques i socials que s’estenen i s’aprofundeixen en un país rere l’altre, el capitalisme mundial s’enfronta probablement a la crisi més profunda de la seva història. Milions de persones arreu del món viuen en la misèria o si veuen arrossegades, tot enmig d’una creixent concentració de la riquesa en cada vegada menys mans, amb alguns dels grans capitalistes com Bezos viatjant a l’espai mentre milions moren de gana.

Així, són cada vegada més les persones que es qüestionen el capitalisme i busquen una sortida a totes les seves contradiccions i sofriment. L’acumulació de malestar i la seva profundització s’expressa a través de la creixent polarització social, i sobretot en les explosions socials que hem viscut en els últims anys: a Catalunya amb la lluita independentista, el moviment Black Lives Matter als Estats Units, la revolució a Sudan, les protestes massives a Xile, Kazakhstan, Iran, etc.

Aquestes lluites han demostrat la força de les masses oprimides quan es posen en marxa. A la vegada, però, ens han ensenyat els límits de l’espontaneisme, és a dir, de lluites sense direcció revolucionària i organització democràtica. Les masses saben el que volen, però encara no tenen un programa acabat de què necessiten ni una idea clara de com aconseguir-ho.

Per a nosaltres, el marxisme revolucionari és justament la teoria que concentra tota l’experiència històrica acumulada de les lluites de la classe treballadora per la seva emancipació i la dota d’una eina per la victòria. Des de la CMI lluitem perquè les idees del comunisme conquereixin la direcció del moviment revolucionari dels joves i treballadors arreu del món, per acabar amb tota la barbàrie capitalista. Però per a guanyar al moviment obrer i juvenil al comunisme, primer cal construir l’organització revolucionària de milers i centenars de milers de comunistes, aquí a casa i arreu del món. Aquesta és la tasca més urgent, la tasca en la qual milers de comunistes de la CMI d’arreu del món estan implicats per assolir.

Si tu també vols lluitar contra tota l’opressió, misèria i barbàrie del sistema capitalista, uneix-te als Comunistes, uneix-te al Corrent Marxista Internacional!