Dani Alves en llibertat sota fiança d’1 milió d’euros. Ja n’hi ha prou d’una justícia masclista i per als rics!

Dilluns passat 25 de març sortia de la presó provisional el futbolista Dani Alves, després que fes efectiu el pagament d’1 milió d’euros en concepte de fiança. Recordem que Dani Alves va ser condemnat a 4 anys i 6 mesos de presó per la violació d’una jove en una discoteca de Barcelona el desembre de 2022.

Ja la condemna de 4 anys i mig va ser bastant polèmica pel fet que va ser rebaixada per haver efectuat un pagament de 150.000 € a la víctima en concepte d’una suposada reparació dels danys. No obstant això, el futbolista ha canviat diverses vegades de versions en les seves declaracions, i mai ha reconegut el delicte i mai s’ha vist un àpex de penediment. És més, la mare del futbolista no va dubtar a publicar dades de la víctima en xarxes socials per a assenyalar-la com a culpable dels actes. Tot això ens mostra que aquest pagament no es va fer per reparar danys (si és que els diners poguessin en algun cas reparar un mal així) sinó per interès personal per a precisament rebaixar la condemna.

Aquest cas ens torna a mostrar com existeix una justícia per a rics i persones influents i una altra justícia per a la majoria. És un fet que els futbolistes d’elit són una capa privilegiada que viuen dins d’una bombolla gràcies als ingressos milionaris que reben cada any i que per això se senten amb el dret a fer el que els dona la gana amb total impunitat. Per molt que Dani Alves hagi volgut demostrar que es troba en la fallida, la realitat és que només li han fet falta 5 dies per a fer-se amb un milió d’euros, alguna cosa fora de l’abast per a qualsevol persona del carrer. No és només el patrimoni que ha pogut acumular durant la seva trajectòria com a futbolista, també cal tenir en compte que es troba envoltat d’un entorn que fàcilment pot aportar els diners que necessiti, així ha estat en aquest cas en el qual el seu company Neymar li va donar els 150.000 € per al primer pagament i després el també futbolista Memphis Depay ha aportat el milió d’euros necessari per a sortir de la presó.

La mateixa advocada de la víctima va dir textualment que “hi ha una justícia per als rics” i va mostrar la seva incomprensió amb la sortida de Dani Alves de presó, més encara tenint en compte que la sentència es troba recorreguda tant per la víctima com per la fiscalia, totes dues parts demanant l’augment de la pena de presó. I així ho entén a més, uns dels jutges que va emetre un vot particular amb el qual s’oposava a la sortida del futbolista de la presó precisament per l’existència d’aquests recursos.

Queda en evidència que per moltes lleis que s’aprovin, encara que puguin suposar algun avanç, l’existència d’elements reaccionaris i hereus del franquisme dins de la judicatura suposen un llast enorme per a les demandes i els interessos de la classe obrera i, en particular, de les dones.

És per això que hem de mobilitzar-nos massivament al carrer per la depuració dels jutges masclistes i reaccionaris que apliquen les lleis segons els interessos de la classe dominant i en contra de l’interès popular. I hem de mobilitzar-nos amb cada sentència injusta, assenyalant als violadors i agressors masclistes que quedin impunes per aquestes sentències i no deixar-los sortir al carrer sense recordar-los els crims comesos, aïllar-los socialment i mostrar així tot el suport social a les víctimes.

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí