Format en el marxisme per a fer la revolució!

Els estudiants som i serem una de les forces més importants en la lluita de la classe treballadora contra el capitalisme. La formació dels estudiants és clau ja que la majoria de nosaltres serem el futur de la classe treballadora en aquesta nova època de profunda crisi del capitalisme. Organitza’t i participa en els Cercles Marxistes Universitaris per equipar-te amb les eines necessàries de cara a les grans lluites que s’estan preparant sota la crisi social, política i econòmica més forta en la història del capitalisme.

La situació actual presenta uns anys de forta crisi econòmica. El COVID-19 ha provocat que la debilitat del sistema capitalista hagi quedat al descobert, mentre que a la vegada també està deixant al descobert que la classe capitalista i les seves empreses són la única prioritat, sense el mínim interès pel benestar de la majoria social. Milions de famílies treballadores es veuen en una situació precària, sense feina per mantenir les seves famílies, sense diners per sostenir les seves necessitats, amenaçats amb l’acomiadament o super explotats- tot sacrificis en nom dels beneficis d’un grapat de multi milionaris.

Davant aquest panorama, que podem fer els estudiants? Quina és la nostra tasca vers la lluita per la emancipació de tots els oprimits? Els estudiants som i serem una de les forces més importants en la lluita obrera contra el capitalisme. El nostre entusiasme i la nostra gran força de mobilització han estat un dels temors que més ha preocupat als alts càrrecs del sistema, i que intenta aturar sigui com sigui. Les mobilitzacions en contra del judici i empresonament dels presos polítics a Catalunya, les manifestacions del 8M dels dos últims anys, les mobilitzacions contra el canvi climàtic, i més recentment el moviment Black Lives Matter. Aquesta és la veritable força dels estudiants!

Tanmateix, això no és suficient. En tota lluita sempre cal donar-ho tot, i no només als carrers, també a les aules. La formació dels estudiants és clau en aquesta lluita. Si ja amb les nostres ganes, els estudiants som forts, organitzats i ben informats, serem invencibles. Per dur a terme la revolució, hem d’estar ben preparats, i és estudiant profundament les idees del marxisme, la història de la lluita de classes i les lluites que es desenvolupen al nostre entorn com ho podem fer.

És clar, les situacions a causa de l’COVID-19 no permeten les aglomeracions en un mateix recinte. Per tant, els Cercles Marxistes Universitaris (CMU) a Catalunya hem decidit que aquesta important tasca de formació passi a ser en línia. A partir de principis d’octubre, camarades joves i universitaris farem xerrades introductòries a les idees centrals del marxisme, temes d’actualitat i anàlisi política, amb un enfocament especial cap a la joventut i el paper que hem de desenvolupar en la lluita de classes.

Així doncs, si vols formar-te en la lluita de classes, organitza’t amb més estudiants i participa en els Cercles Marxistes Universitaris per estar preparat per a les lluites que s’acosten!

Totes les xerrades es faran via Zoom.

Per participar-hi inscriu-te en aquest formulari

PROPERES XERRADES:

1) Marx per a canviar el món, 1/10, 18h                                                          

2) La pandèmia és el símptoma, el virus és el capitalisme, 15/10, 18h

3) La vida del revolucionari Andreu Nin, 29/10, 18h                                     

4) Una nova època: com podem fer la revolució?, 12/11, 18h     

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí