Declaració de Lucha de Clases, secció veneçolana del Corrent Marxista Internacional, contra l’intent de cop d’estat en marxa a Veneçuela

Com hem vingut denunciant, a Veneçuela està en marxa un cop d’Estat promogut per l’imperialisme i els seus súbdits del càrtel de Lima, i executat per les seves titelles de l’oposició. Avui, 23 de gener, el cop ha entrat a una fase superior de la seva execució amb l’auto jurament del diputat Guaidó com a president encarregat de la república.

La resposta de la Casa Blanca no es va fer esperar, quasi cronometrada amb l’execució del pla, ha declarat a través de Twitter que: “El president @realDonaldTrump ha reconegut oficialment el president de l’Assemblea Nacional veneçolana, Juan Guaidó, com a President interí de Veneçuela”.

De la mateixa manera, el secretari del ministeri de colònies dels EUA (OEA), Almagro, s’ha pronunciat a favor dels colpistes, a més d’haver reconegut, el dia anterior a la designació feta per l’Assemblea Nacional d’un ambaixador davant l’organisme.

Per la seva banda, Diosdado Cabello, dirigent del PSUV i president de l’Assemblea Nacional, des de la marxa oficialista va cridar els chavistes a reunir-se a Miraflores, des d’on Maduro es dirigia al poble, assenyalant que “El president és Nicolás Maduro. Ells ens atacaran. Però els demanem, en nom de Chávez, que si alguna cosa li ocorre a algun de nosaltres, el que vingui al darrere que prengui la seva bandera i segueixi endavant.”.

Davant la ingerència imperialista, el president Maduro ha anunciat la ruptura de relacions amb el govern dels EUA, i els dona 72 h per a què surtin del país. A allò que el president titella dels EUA, ha respost com un comunicat que crida a “tots els caps de missions diplomàtiques” a què “continuïn operant a Veneçuela”

D’aquesta manera, fa una crida a una escalada en la ingerència imperialista, que, de quedar-se en el país, estaria violentant encara més la nostra sobirania.

Marco Rubio, conegut per ser acèrrim enemic de la revolució bolivariana, també ha sortit a lladrar en suport al cop, cridant a expulsar els diplomàtics veneçolans i reconèixer als que designi el seu president titella.

Des de Lucha de Clases, secció veneçolana del Corrent Marxista Internacional, hem assenyalat clarament que estam en contra de les polítiques del govern de Maduro perquè la conciliació de classes no fa més que carregar el pes de la crisi sobre les esquenes del poble treballador, asfixia la iniciativa revolucionària de les masses, entrega les conquestes de la revolució i prepara el camí per a la victòria de la reacció.

Al mateix temps deixem clar el nostre rebuig categòric i rotund al Cop d’Estat promogut per l’eix Trump-Bolsonaro-Almagro i els seus súbdits del càrtel de Lima. L’arribada al poder de l’oposició reaccionària suportada per l’imperialisme significaria un desastre pel poble pobre i els treballadors des d’un punt de vista econòmic, social, polític i democràtic. No podem enganyar-nos amb això. El pla de transició de l’Assemblea Nacional en desobediència parla obertament de privatitzar totes les empreses nacionalitzades, d’acomiadaments massius en el sector públic, etc., és a dir una política clarament antiobrera i patronal.

L’única manera de combatre el cop reaccionari és sobre la base de l’energia revolucionària de les masses de la classe treballadora i els camperols pobres. S’han de posar de peu les milícies a cada barri, comunitat i fàbrica. S’han de prendre les empreses baix el control obrer. S’han d’ocupar els latifundis i defensar-los amb Brigades de Defensa Popular com ja existeixen a diferents estats del país.

Per a combatre el cop s’han de llevar els banquers i empresaris que financen el seu poder econòmic. Expropiació de totes les grans empreses i multinacionals implicades en el cop. Ocupació de totes les empreses paralitzades i semi-paralitzades per a posar-les a produir sota el control obrer sobre la base d’un pla de producció democràtic per a satisfer les necessitats de la majoria. És suficient de fer concessions als capitalistes: expropiació de la banca, les grans empreses i latifundis sota control obrer i de les comunitats camperoles organitzades.

La tasca de combatre el cop va de la mà amb la de resoldre les necessitats apressants del poble treballador i això només es pot fer posant final a la política de pactes, negociacions i concessions a la burgesia que és la que organitza el cop i posa de peu una política que posi els interessos de la majoria del poble treballador per sobre de tot.

Aquest no és moment per a dubtes, l’imperialisme, que ha vingut atacant el poble de Veneçuela a través de sancions econòmiques i bloquejos financers, ha pujar l’aposta i han entrat a una fase definitòria del seu pla colpista, per això, fem una crida als pobles del món, als treballadors i a la joventut a mobilitzar-se contra el cop d’Estat reaccionari imperialista.

Expropiació de la burgesia!
Mans fora de Veneçuela!
Yankees Go Home!

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí