okupa-wikimedia

Fora els feixistes dels nostres barris! Dret a l’habitatge per a tothom! Solidaritat amb el CSO La Ruïna i El Kubo

Des de l’Octubre-Corrent Marxista Internacional ens volem solidaritzar amb els camarades del CSO la Ruïna el El Kubo a la Bonanova, dos edificis de la SAREB okupats des del 2016. El dijous passat els integrants de la empresa “Desokupa” varen convocar una protesta en contra d’uns epais estimats pels seus veïns i compromesos amb la lluita per el dret a l’habitatge de la classe treballadora. Alguns centenars d’escòria de pijos cayetanos feixistes, conspiranoics negacionistes i terraplanistes varen acudir des de tot l’estat espanyol, amb la complicitat i protecció de les forces de polícia, per intentar enverinar la campanya de les municipals amb el seus missatge en contra de les “okupacions” i desallotjar els centres socials.

Els franquistes busquen connectar amb les pors d’un sector de la petita burgesia que sol ser propietari de més d’un habitatge, alimentant la guerra entre els pobres. Això respon a un intent del franquisme, que va néixer com una expressió directe de les principals famílies burgeses de l’estat, de trobar una forma de penetrar en sectors de la petita burgesia embogida per la crisi i sectors més endarrerits de la classe obrera. No és un cas que tots els candidats dels partits burgesos, des de Trias al PP i Vox facin eco a aquesta campanya, per intentar cobrir la crisi de l’habitatge amb més de 160 desnonaments al dia a tot l’estat. Les okupacions diàries a l’estat espanyol son només 40 i les de segona residència un 3%, mentres només a Catalunya hi ha 1000 pisos deixats buits per els fons voltors. L’okupació de pisos és sempre una resposta legítima a la crisi habitacional, l’especulació immobiliària, la gentrificació turística i la inflació.

La resposta dels barris de Barcelona va ser contundent, descarregant la mobilització de Desokupa i expressant el recolzament del jovent radicalitzat de tots els barris envers els camarades de la Ruïna i El Kubo i la lluita per un habitatge digne.

Tot i la deriva reformista que l’alcaldessa Ada Colau va protagonitzar des des del seu primer mandat, la seva falta de voluntat de trencar amb el capital barceloní i falta de confiança en el poder de la classe obrera, ens volem solidaritzar amb ella per els repugnants atacs feixistes i masclistes que va patir. Tot i les nostres diferències, ens trobarà sempre al seu costat contra el feixisme i quan implementi mesures de millores per al poble treballador.

Tot i que Desokupa i els seus seguidors siguin una minúscula minoría comparats als números i força de la classe obrera avançada, s’ha d’assenyalar com la seva acció passi amb la complicitat de l’estat i del capital. La raó d’ésser del feixisme sempre ha sigut la destrucció de les organitzacions independents de la classe treballadora. Davant d’una crisi sense precedents, alguns sectors de la burgesia volen tenir l’opció d’utilitzar les seves rates per fer la feina bruta, alimentant l’alarmisme inflant o creant conflictes falsos i reaccionaris.

Davant d’això la nostra resposta ha de ser la crida d’un front unit de la classe treballadora en contra dels feixistes i per defensar el dret a l’habitatge. Mentres recolzem les okupacions com a mesura pal·liativa puntual, pensem però que s’ha de defensar a cada barri, cada lloc de treball i cada assemblea la consigna de l’expropiació sense indemnització de tots els pisos buits dels fons voltors i que sigui la classe treballadors la que planifiqui democràticament els habitatges, el turisme i la producció en general.

  • Fora els feixistes dels nostres barris! 
  • Expropiació dels pisos buits!
  • Contra la repressió de les okupacions!

 

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí