No a l’empresonament de Pablo Hasel! Mobilització en defensa de la llibertat d’expressió!

Des de l’Octubre, secció del Corrent Marxista Internacional, rebutjam la condemna del raper Pablo Hasel per haver exercit la seva llibertat d’expressió en la seva obra artística. Considerem la seva entrada a la presó com un atac de l’aparell estatal sobre els drets democràtics de la classe treballadora i juvenil en el seu conjunt.

L’escalada repressiva del règim del 78 és un símptoma més de la seva crisi i de la seva por a la mobilització del jovent, la classe treballadora i les nacionalitats oprimides. Així mateix, la persistència en el Codi Penal espanyol del delicte d’injúries a la Corona és una amenaça creixent per a l’esquerra en un moment de crisi i descrèdit de la monarquia. Si es consuma el seu empresonament, Pablo Hasel engrossirà el nombre dels presos polítics del règim del qual ja formen part els presos del Procés, Alfon, Francisco Molero, els joves d’Alsàsua i altres víctimes d’aquesta escalada repressiva d’un règim en involució i un aparell estatal heretat de la dictadura franquista.

La jutgessa que va condemnar Pablo Hasel a presó no és cap altra que Concepción Espejel, coneguda pels seus vincles amb el PP. En qualsevol cas, això no és una excepció sinó una tònica general en el poder judicial de l’Estat espanyol, dominada per elements reaccionaris que bloquegen la renovació del Consell General del Poder Judicial i que intervenen en la política amb instruccions i judicis com els del Procés, a més de prioritzar els interessos dels empresaris sobre les mesures contra la pandèmia.

És alarmant, des del nostre punt de vista, l’actitud de tebiesa i inhibició que davant d’aquesta indignació estan mantenint les direccions de les principals organitzacions d’esquerra. El vicepresident del Govern i secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat correctament que cal eliminar del codi penal els delictes d’inseguretat a la corona i enaltiment del terrorisme. Però al mateix temps, Iglesias assenyala que la Casa Reial ja disposa d’«altres mecanismes legals per protegir l’honor, la integritat i el prestigi». A un líder de l’esquerra no li hauria de preocupar l’honor, la integritat i el prestigi de la Casa del Borbó.

A hores d’ara, les direccions de Podem, EU i el PCE no han fet cap crida a la mobilització contra aquesta sentència ni s’han sumat a les mobilitzacions ja convocades. Malauradament, això és una conseqüència més de l’adaptació al règim per part d’Unides Podem i de les concessions que ha fet d’ençà de la seva entrada dins el govern de coalició amb un PSOE absolutament compromès amb el manteniment de la monarquia i de l’aparell de l’Estat heretats de la dictadura.

Des de l’Octubre saludam les mobilitzacions contra l’empresonament de Pablo Hasel que ja s’han produït a Barcelona i animam a participar en aquelles que s’han convocat per altres bandes de l’estat, animant així mateix a què aquestes s’estenguin encara més. Només la mobilització popular pot evitar aquest atropellament.

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí