L’estat austríac ataca a la Corrent Marxista Internacional per la seva solidaritat amb Palestina

En un altre atac escandalós a la llibertat d’expressió, diversos dels nostres camarades austríacs han estat citats per un fiscal estatal pel seu suport a la Corrent Marxista Internacional (CMI) i a Palestina. Rebutgem rotundament les acusacions infundades de l’Estat austríac i expressem la nostra total solidaritat amb els camarades objecte d’aquest atac.

Els camarades de Der Funke (L’espurna) en l’estat austríac de Vorarlberg es troben des de la tardor sota constant assetjament a causa de les seves activitats de solidaritat amb Palestina. La premsa, l’Estat, els partits burgesos i el Partit Socialdemòcrata (SPÖ) han fet tot el possible per a pressionar-los. Els camarades s’han enfrontat a una allau d’articles hostils, inclosa la publicació dels noms de camarades individuals, visites de la policia a les seves llars i llocs de treball, escandaloses acusacions falses i amenaces d’expulsió per part del SPÖ.

Ara, la fiscalia de Vorarlberg ha anat un pas més enllà i ha convocat formalment als camarades a una entrevista, acusant-los de fer costat a Hamàs i al terrorisme.

El conjunt de suposades proves, recopilades per l’Oficina Estatal per a la Protecció de la Constitució i la Lluita contra el Terrorisme (LVT), encarregada de vigilar l'”extremisme” i les “amenaces”, no demostren les acusacions en absolut. Consisteix en captures de pantalla de les Joventuts Socialistes de Vorarlberg (SJV) compartint la declaració de la CMI sobre Palestina en les xarxes socials.

Això va ser cobert extensament per la premsa a la tardor, i els camarades van reiterar que és perfectament possible oposar-se a la brutal ocupació d’Israel sense fer costat a Hamàs. Però per a defensar la massacre de palestins per part d’Israel és necessari agrupar a tota l’oposició i declarar-los a tots ‘simpatitzants del terrorisme’.

Les distorsions van arribar a ser tan greus que l’emissora de televisió estatal ORF fins i tot va haver d’emetre una correcció i una retractació per tergiversar la declaració de la CMI sobre Palestina. La ORF, en un article titulat Les Joventuts Socialistes justifiquen l’atac de Hamàs, va afirmar que la CMI defensava l’atac del 7 d’octubre com a part d’una lluita revolucionària.

En realitat, això era una cosa que el periodista havia copiat més o menys textualment d’una declaració de premsa d’un diputat regional conservador de la joventut del Partit Conservador (ÖVP) en Vorarlberg unes hores abans. La mateixa acusació difamatòria també va aparèixer en un informe dels agents de policia de la LVT.

Per descomptat, és una mentida completament infundada. La declaració de la CMI és perfectament clara sobre aquesta qüestió, sota el títol: “Fem costat a Hamàs?” diu:

Els nostres enemics diran: llavors feu costat a Hamàs. A aquesta acusació respondrem: mai hem fet costat a Hamàs. No compartim la seva ideologia ni aprovem els mètodes que utilitza.

Som comunistes i tenim les nostres pròpies idees, programa i mètodes, basats en la lluita de classes entre rics i pobres, opressors i oprimits. Això és el que determina la nostra actitud en cada cas.”.

El LVT ha d’admetre que la declaració es distancia de Hamàs i dels atemptats. Però en la mesura en què la CMI expressa simpatia per la difícil situació dels palestins i explica què podria portar els palestins a aplaudir l’atac; això en les ments retorçades del ÖVP i de la policia de seguretat, això significa que la CMI dóna suport a l’atac.

El fet que Hamàs a penes s’esmenti en la declaració de la CMI i que només s’expressi suport als palestins no sembla molestar en gens ni mica a la policia. Però van decidir, sense cap evidència, que la CMI en realitat quan parla de donar suport als drets dels palestins està fent costat a Hamàs. Una vegada més, no hi ha ni la més petita evidència, però això no sembla causar-los massa preocupació.

En realitat, per descomptat, no es tracta en absolut de proves. Estem davant un intent d’intimidar a aquests joves camarades mitjançant assetjament legal i de criminalitzar la solidaritat amb Palestina en general. És irònic que un organisme estatal que se suposa ha de “protegir la Constitució”, i presumiblement les llibertats consagrades en aquesta constitució, es dediqui a assetjar obertament als opositors a la política del govern.

El fet que les mentides procedeixin del ÖVP, el partit governant tant en l’estat federat de Vorarlberg com en l’àmbit nacional, fa que aquest cas sigui encara més escandalós. Les accions covardes i difamatòries dels líders socialdemòcrates certament van ajudar a alimentar els atacs contra els camarades. No sols es van sumar a les calúmnies més flagrants dels principals diputats conservadors en el parlament nacional contra Der Funke i la Joventut Socialista de Vorarlberg, sinó que fins i tot van contribuir amb les seves pròpies mentides fantàstiques a la caça de bruixes.

El líder regional del SPÖ, Mario Leiter, va acusar els camarades de Vorarlberg d'”expressar simpatia pels qui degollen a nens”. La secretària general del partit vienès, Barbara Novak, va inventar i va promoure l’afirmació que Der Funke representa la “glorificació de la violència i el terrorisme”. Els servils líders socialdemòcrates estan afalagant a l’establishment amb l’esperança que se’ls permeti entrar en el govern i gestionar el capitalisme en nom de la classe dominant.

Els comunistes revolucionaris de Der Funke constitueixen una de les organitzacions a Àustria que ha fet campanya amb més energia en defensa de Palestina, en marcat contrast amb la major part de la covarda esquerra austríaca. Això és el que els ha assenyalat com a blanc d’atacs per part de la premsa i de tot l’establishment, que publica diàriament articles plens de mentides i calúmnies d’aquest tipus.

Per descomptat, Àustria no és l’únic país on l’atac del 7 d’octubre s’ha utilitzat com a excusa per a atacar la llibertat d’expressió. Totes les “democràcies occidentals” s’han involucrat en una orgia de censura i victimització d’activistes pro-palestins. Juntament amb molts altres, els nostres camarades a Suïssa, els Estats Units, Canadà, Alemanya i Gran Bretanya han estat objecte d’accions similars. Considerem les calúmnies dels burgesos i els seus lacais a sou com un compliment. Demostra que alguna cosa estem fent bé.

Avui els camarades de Der Funke estan llançant una campanya a escala nacional condemnant l’assetjament als camarades i els atacs als drets democràtics. La CMI els ofereix tot el nostre suport contra aquest atac.

Llibertat per a Palestina! Mans fora de Sonja i Alex!

[El que segueix és la crida que els camarades austríacs van publicar en alemany en el seu lloc web derfunke.at]

La classe dominant en l’àmbit internacional ha estat durant mesos a l’ofensiva contra qualsevol organització que mostri solidaritat amb Palestina. Els comunistes revolucionaris de L’espurna – la secció austríaca del Corrent Marxista Internacional – han estat calumniats i assetjats pels nostres enemics polítics durant mesos. Ara els nostres camarades Sonja i Alex han estat citats davant la fiscalia com acusats, perquè van compartir la Declaració de la CMI denunciant la guerra d’Israel.

Juntament amb els atacs a Gaza, la classe dominant ha llançat una ona de calúmnies i persecució contra tots aquells que es posen del costat dels oprimits: els palestins. En tota Europa i els Estats Units s’han prohibit les manifestacions pro-palestines; els activistes han estat arrestats i assetjat per la policia i acomiadats pels seus ocupadors; mentre que els esdeveniments pro-palestins han estat cancel·lats i els oradors censurats. A Àustria s’han prohibit almenys 13 concentracions, s’han presentat 400 acusacions judicials, s’ha detingut a 10 persones i el poder judicial està investigant més de 70 casos.

No obstant això, l’Estat austríac va ara un pas més enllà: afirma que la declaració de la CMI A baix la hipocresia! Defensar Gaza!, és culpable d'”incitació al terrorisme”, delicte que comporta una pena màxima de dos anys. Aquesta acusació manca de veritat i és simplement un atac brutal a la democràcia i la llibertat d’expressió.

Els comunistes revolucionaris de L’espurna han estat calumniats i assetjats pels nostres enemics polítics durant mesos. Els actuals acusats són els nostres camarades Sonja i Alex, president i vicepresident de la Joventut Socialista de Vorarlberg, els qui estan sent atacats per compartir la declaració de la CMI. Seran citats com acusats davant la fiscalia de Feldkirch el dimecres 21 de febrer.

La declaració de la CMI, ara criminalitzada a Àustria, ha estat distribuïda i reproduïda en desenes de països de tot el món. Realment ha descobert una cosa nova el Ministeri de l’Interior austríac o es tracta simplement d’una difamació per motius polítics?

Sabem que es tracta d’això últim. El 18 d’octubre, el dretà Partit Popular (ÖVP) en Vorarlberg va llançar una campanya mediàtica contra nosaltres que es va estendre ràpidament per tota Àustria i va continuar durant setmanes.

Els polítics i els mitjans de comunicació han exercit un paper especialment important en aquesta caça de bruixes contra nosaltres. Raphael Wichtl, membre del parlament regional i de l’ala juvenil del Partit Popular (JVP), mai havia aconseguit tant èxit polític com en unir-se a aquesta campanya de desprestigi. En el seu comunicat de premsa inicial, va condemnar histèricament la nostra solidaritat amb els palestins i va afirmar que la nostra declaració saludava els atacs de Hamas com un “mitjà revolucionari” per a l’alliberament de Palestina. Aquest comunicat de premsa difamatori va ser reproduït acríticament en diversos mitjans de comunicació i també es troba en l’expedient de recerca de la policia estatal.

La declaració de la CMI explica clarament que, respecte a Hamàs: “No compartim la seva ideologia ni aprovem els mètodes que utilitza”. Els joves capitalistes del JVP (i, per cert, tots els altres calumniadors) han ignorat això deliberadament. S’han esforçat per mostrar solidaritat amb les accions de l’aparell estatal israelià, que des de llavors ha matat a 30.000 palestins i actualment està bombardejant Rafah, l’última ciutat intacta de Gaza i l’últim refugi per a més d’un milió de palestins empresonats. La hipocresia de la burgesia no té rival.

Mentrestant, els socialdemòcrates d’Àustria (SPÖ) estan desesperats per tornar al govern i els seus líders estan disposats a capitular a qualsevol preu. Aquestes dames i cavallers estan utilitzant els atacs burgesos a la nostra posició revolucionària de principis per a deixar bastant clara la seva subordinació al ÖVP. En fer-ho, estan arribant el més baix que poden per a trobar totes les mentides fantàstiques que se’ls ocorrin.

El president del SPÖ en Vorarlberg, Mario Leiter, va aprofitar una roda de premsa per a afirmar que simpatitzem amb els assassins de nens: “Imaginin-se que el meu fill viu en un pis i que venen uns terroristes i li tallen el coll… i després tal vegada ve la nostra pròpia gent a dir que tot està bé”. A més, el SPÖ a Viena, en particular el seu secretari regional del partit, ens va acusar de “glorificar la violència i el terrorisme”.

Tots aquells que agiten contra els palestins i els seus defensors segueixen la mateixa lògica primitiva: “Qui no estigui a favor del genocidi dels palestins ha d’estar a favor de l’extermini dels jueus”. Això és absurd i mostra que la lògica dels defensors del capitalisme només pot conduir al genocidi i a la guerra!

La veritat és que només a través de la lluita de classes, els mètodes del moviment obrer, la intifada i la revolució socialista es podrà posar fi a la barbàrie en el Mitjà Orient. Això és el que defensem i lluitem com a comunistes revolucionaris.

En canvi, la classe dominant i els reformistes donen suport a l’opressió i l’explotació. Tots els partits parlamentaris d’Àustria recolzen “incondicionalment” a Israel i utilitzen als musulmans i als immigrants com a bocs expiatoris en aquest país.

Això els resulta rendible de diverses formes. La classe dominant austríaca vol mostrar a Washington i Brussel·les que estan fermament compromesos amb els “valors occidentals”, malgrat les seves negociacions amb el principal enemic d’Occident: Vladímir Putin. Però els palestins? No tenen res, ni tan sols el mitjà Estat que se’ls va garantir fa trenta anys. Això els converteix en el blanc perfecte perquè la classe dominant demostri la seva lleialtat als seus amics occidentals.

Calcigar als febles també ajuda la classe dominant a bregar amb els seus problemes interns. El seu objectiu és colpejar a la classe treballadora perquè no pugui oposar-se a més retallades salarials reals i atacs a les condicions laborals! Els patrons van demostrar aquesta tàctica a la tardor sabotejant les negociacions col·lectives amb els treballadors metal·lúrgics, a causa d'”amenaces anònimes contra representants de la indústria de les quals els sindicats són en part responsables”.

Ens oposem a aquesta hipocresia. Dividir a la classe treballadora només enforteix als explotadors. Defensem la solidaritat internacional de la classe treballadora com l’única força que pot posar fi a la barbàrie capitalista!

Retirin totes les acusacions contra Sonja i Alex!

Visca la solidaritat internacional! N’hi ha prou de criminalitzar la solidaritat amb el poble palestí!

A baix el racisme i la divisió de la classe dominant a Àustria!

Per la lluita de classes contra tots els atacs dels capitalistes als drets dels treballadors, els salaris i els drets democràtics!

Per una revolució socialista al mig Orient i a escala internacional per a posar fi a la barbàrie del capitalisme!

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí