espionatge

Un nou cas d’espionatge d’Estat: Solidaritat de classe!

El passat dilluns 30 de gener, La Directa destapava un nou cas d’infiltració policial en els moviments socials. Aquest és posat a la llum després que el juny passat també La Directa destapés el cas d’un Policia Nacional que va infiltrar-se al moviment per l’habitatge del barri Gòtic, al Casal Popular Lina Òdena i al nucli del SEPC al Campus Mundet, on va arribar a tenir un paper de coordinador.

En aquesta nova infiltració, sota la identitat falsa de “Dani Hernàndez Pons”, l’agent D.H.P. s’hauria infiltrat al centre social okupat La Cinètika, des de juny de 2020. Utilitzant la mateixa identitat falsa, l’agent també hauria viatjat a Madrid i Gasteiz, visitant en diverses ocasions el CSO La Casika de Móstoles i participant en unes jornades llibertàries a Errekaleor.

Significativament, La Directa relata com en aquest nou cas d’espionatge, l’agent D.H.P. hauria establert relacions sexeafectives amb diverses activistes amb la intenció d’obtenir informació i introduir-se a altres espais militants i del moviment. A través d’aquestes relacions, D.H.P. va accedir a la Coordinadora Antirepressiva de Sant Andreu, la Kasa de la Muntanya i l’òrbita de la CGT.

Aquests fets deixen novament al descobert el caràcter de classe de l’Estat i la democràcia burgesa i alhora la hipocresia de la classe dominant i els seus representants polítics qui, malgrat la seva cínica retòrica feminista, no tenen cap inconvenient en trepitjar el consentiment de les dones quan es tracta d’espiar a les organitzacions de la classe treballadora. Lluny d’atemorir-nos o desmobilitzar-nos, aquest episodi ha de refermar el nostre convenciment en la necessitat de superar el sistema capitalista.

Des de Corrent Marxista Internacional ens solidaritzem amb les companyes víctimes de violència masclista, així com amb el conjunt d’espais i organitzacions afectades per la infiltració, i recolzem les mobilitzacions convocades contra la repressió. Davant l’espionatge d’Estat, solidaritat de classe!

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí