21D: tombem el règim!

Des de la formació del govern després de les eleccions d’ara fa un any, el PdeCAT i ERC han mostrat clarament que són incapaços d’assolir la república i han tornat a l’autonomisme. Cada vegada és més obvi que s’encobreixen de simbologia repúblicana, demòcratica i anti-repressiva per amagar la seva covardia i traïció. Necessitem una nova direcció que estigui a l’alçada!

Hem de fer servir el 21D com a trampolí per a una gran vaga general, l’arma més potent que té la classe treballadora. Una vaga general però requereix d’una feina política intensa. Per entusiasmar i mobilitzar les masses, per arribar a la classe obrera amb identitat nacional espanyola, cal lligar estretament l’alliberament nacional amb els drets socials i l’internacionalisme vers la resta de pobles de l’Estat. Hem d’enfortir-nos doncs politícament i organitzativa.

La CUP té un paper fonamental a jugar en impulsar el moviment cap endavant, exposant a cada moment els límits dels dirigents del PdeCAT i ERC i la seva traïció, vinculant la lluita per la república amb la lluita social contra els grans bancs i multinacionals que tant defensen la unitat d’Espanya (és a dir, la unitat d’un Estat burgès que els beneficia i protegeix), i fent una crida a la resta de l’Estat per lluitar conjuntament pels drets democràtics i contra la repressió. S’està obrint una escletxa de classe al si del moviment republicà, entre els polítics petit burgesos del PdeCAT i ERC per una banda i per l’altra els metges i bombers en vaga, una classe treballadora aixafada per l’austeritat i la precarietat, els estudiants, els republicans honestos que es van deixar la pell l’1-O. A la CUP li pertoca eixamplar aquesta escletxa amb una línia rupturista, socialista i internacionalista.

Els CDRs són l’òrgan més combatiu del moviment, bastit des de baix al caliu de la lluita. Cal enfortir-los i tornar-los d’una eina de combat en una alternativa de poder. El pas més adient per això seria la convocatòria d’un Congrés Nacional per escollir un programa de trencament amb l’Estat i el sistema capitalista en què es sosté, i per triar una direcció a l’alçada de les tasques que tenim davant. Tots els esdeveniments de 2017-18 mostren que la lluita per l’autodeterminació és una tasca revolucionària, bastim doncs des dels CDR i l’Esquerra Independentista la direcció revolucionària que necessitem per triomfar.

– Vaga general!

– Per un congrés nacional dels CDRs!

– Per la república socialista catalana, espurna de la revolució ibèrica!

– Tombem el règim! 

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí