Contra la ingerència de la Junta Electoral! Només el poble ha d’escollir el President!

Des del Corrent Marxista Internacional ens oposem fermament a l’escandalosa destitució per part de la Junta Electoral del President de la Generalitat Quim Torra i a la inhabilitació d’Oriol Junqueras com a eurodiputat, i convidem a tothom a participar massivament a les mobilitzacions convocades.

Un President escollit democràticament està essent destituït per part d’un aparell d’Estat que ningú no ha triat, una maquinària corrupta i reaccionària heretada del règim franquista, hostil fins al moll de l’os a les aspiracions socials, democràtiques i nacionals dels pobles. I és que aquest Estat està indestriablement lligat al sistema capitalista espanyol i n’és el gos guardià, disposat a reprimir i disciplinar a qualsevol que gosi qüestionar l’ordre vigent. Es destitueix un president escollit democràticament a la seva manera, car no podem oblidar que la investidura de Torra només es produí després del bloqueig per part de l’Estat a les candidatures de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez. És a dir, és el darrer cas d’un reguitzell d’abusos i coaccions contra la voluntat democràtica del poble català.

La Junta Electoral inhabilita el President fora de període electoral a la vetlla del debat d’investidura. Clarament, aquesta és una maniobra política de l’Estat que cerca, d’una banda, castigar l’actitud (verbalment) desafiant del govern de la Generalitat, i, per altra banda, atacant ERC i Junqueras, cerca dificultar la investidura d’un govern de centre-esquerres que, amb un programa social i democràtic extremadament limitat, és vist com a una amenaça per part d’un règim obscurantista, opressiu i parasitari. Aquesta decisió és tan escandalosa que fins i tot la Junta s’ha dividit, aprovant la inhabilitació per 7 vots contra 6. Nosaltres no tenim cap simpatia per Quim Torra, que, a la pràctica, ha traït el mandat de l’u d’octubre i ha reprimit durament l’independentisme al carrer, i, en el pla social, ha seguit polítiques d’austeritat continuistes al servei de la burgesia catalana. Tot i així, qui ha de retre comptes amb Torra no és l’Estat neo-franquista, sinó la classe treballadora i el moviment republicà.

El Parlament ha de desacatar aquesta decisió. Tanmateix, la defensa dels drets democràtics i nacionals de Catalunya no pot dependre de polítics cínics que ja han traït el poble en nombroses ocasions. Ha de ser el poble mateix – el jovent, les classes mitjanes empobrides i, per sobre de tot, la classe treballadora organitzada – qui ha de vetllar pels drets democràtics amb manifestacions massives i la vaga, tractant de passar d’una lluita defensiva a l’ofensiva per la república, una república feta per i per a la majoria, una república socialista.

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí