Comença la conferència fundacional de la Internacional Comunista Revolucionària!

Més de 500 comunistes de tots els racons del món es van reunir el passat dilluns 10 de juny per al primer dia de la conferència fundacional de la Internacional Comunista Revolucionària (ICR), amb 7.160 persones més que s’havien inscrit per veure-la en línia. L’ambient era elèctric, amb discussions sobre la lluita de classes en tots els continents, amb un enfocament en la tasca central de la ICR en la seva setmana fundacional: reclutar i entrenar comunistes per a la revolució venidora. Si encara no t’has inscrit per veure la conferència fundacional, encara ho pots fer: apunta’t ja!

El caràcter internacional d’aquest esdeveniment va ser clar des del principi. 500 camarades van assistir en persona d’Argentina, Àustria, Bèlgica, Bolívia, Brasil, Gran Bretanya, Canadà, Xile, Colòmbia, Txèquia, Dinamarca, El Salvador, Finlàndia, França, Alemanya, Mèxic, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Pakistan, Perú, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Espanya, Sri Lanka, Suècia, Suïssa, Taiwan, Estats Units, Veneçuela, i altres països massa nombrosos per nomenar.

Per primera vegada es tracta d’un esdeveniment híbrid, amb grups de comunistes reunits per seguir la conferència arreu del món, i assistents individuals també seguint la conferència, en més de 120 països.

La conferència va començar amb l’anunci de salutacions del camarada Ivan Pinheiro, el líder històric del Partit Comunista Brasiler (PCB). Pinheiro forma part d’un grup que va ser expulsat burocràticament per la direcció del PCB a causa de la seva posició de principis sobre la guerra i l’imperialisme i ara està organitzat com a PCBR (Partit Comunista Revolucionari de Brasil). Hem publicat aquí les seves salutacions.

El Manifesto de la ICR

Rob Sewell va inaugurar oficialment la conferència amb una onada d’aplaudiments: “benvinguts a la conferència fundacional de la Internacional Comunista Revolucionària!” En preparació per a aquesta conferència, vam llançar el nostre document fundacional: el Manifest de la Internacional Comunista Revolucionària. El Manifest ja ha estat traduït en 25 idiomes i representa, alhora, un estudi científic dels processos clau que travessen el capitalisme mundial, a més de fer una crida als treballadors comunistes i joves de tot el món perquè s’organitzin sota aquesta bandera.

Com va explicar Alan Woods, aquest és un text que parla per si mateix. Les idees de la ICR són ni més ni menys que les idees del comunisme genuí i científic, que han conservat tota la seva rellevància i frescor des que el Manifest Comunista va ser escrit per dos joves, Marx i Engels. Aquesta és la tradició que representem amb orgull.

Si bé els comunistes no tenen els exèrcits, les armes o les forces aèries que posseeix la classe dominant, el nostre audaç moviment internacional, basat en les idees i mètodes genuïns del marxisme, té el potencial de transformar completament el món. Com va dir una vegada Victor Hugo: res, cap exèrcit, és tan poderós com una idea el temps de la qual ha arribat.

Canvis en la consciència

La crisi global del capitalisme cada dia confronta a les masses amb els horrors de la guerra, l’imperialisme i l’opressió. Però com les enormes pressions sota la prima escorça que ens separa del magma vident del mantell de la Terra, a mesura que aquesta pressió s’acumula, finalment troba una escletxa: aquesta pressió esclata en cataclismes, terratrèmols i erupcions volcàniques. El mateix procés dialèctic s’està desenvolupant entre les consciències de milions, preparant explosions revolucionàries. Amb la creixent misèria de la vida sota el capitalisme per a milers de milions, cada vegada més persones busquen la ruptura més radical possible amb l’statu quo.

La guerra genocida d’Israel, comentada per molts camarades, ha actuat com un accelerant massiu en aquest procés. Als Estats Units, el suport incondicional de “Genocide Joe” Biden a Netanyahu ha exposat gràficament la naturalesa imperialista de la classe dirigent dels Estats Units. Aquesta despesa militar exorbitant només pot minar encara més la confiança de la classe obrera dels Estats Units en el sistema capitalista en un moment en què la seva economia està carregada d’un deute paralitzant.

A la Gran Bretanya, s’han convocat unes eleccions generals sorpreses en les quals el públic està patint per distingir les polítiques del conservador Sunak i el laborista Starmer, els quals s’han agenollat fidelment davant l’imperialisme estatunidenc, enquadrant-se obedientment en la defensa del genocidi a Palestina. Això ha provocat una important reacció negativa entre els treballadors i el jovent, que no tenen res a guanyar amb la victòria de cap d’aquests dos grans partits.

L’estat d’ànim furiós de la societat ajuda a explicar l’impacte sorprenent de l’aparició en directe de la camarada britànica Fiona Lali, que va demolir la representant més prominent de l’ala dreta dels Tory, Suella Braverman, exposant-la com a mentidera i bel·licista.

El vídeo de l’actuació de Fiona es va fer viral, acumulant desenes de milions de visualitzacions en línia. Per consegüent, els camarades del Partit Comunista Revolucionari a la Gran Bretanya van fer el pas excepcional de presentar Fiona com a candidata comunista revolucionària al parlament. L’audaç i obertament comunista campanya dels camarades ja ha connectat amb el profund desig d’un canvi fonamental en la societat, que cap altre partit ofereix.

A Orient Mitjà, el genocidi a Gaza amenaça en fer detonar un polvorí com el que no hem vist des de la Primavera Àrab. Amb Israel no mostrant cap signe d’aturar la carnisseria del poble palestí, està a l’ordre del dia una explosió social en aquesta regió. Aquest moviment enviaria onades de xoc arreu del món, actuant com un far revolucionari als treballadors i joves a escala internacional.

Ja venen els comunistes!

Els enemics del comunisme ens acusen sovint d’utòpics. Però com va explicar Alan, no hi ha una gota d’utopia en les nostres idees. Els utòpics més desesperats són, per contra, els que creuen que aquest sistema es pot curar.

Com podem veure, s’estan preparant esdeveniments explosius a tot el món. Les idees del comunisme estan guanyant popularitat entre una àmplia capa de joves. La caiguda del capitalisme és tan inevitable com el sistema feudal que va substituir. Però el seu enderrocament ha de ser un acte conscient. Alan va comparar el capitalisme amb el caràcter del folklore rus, Koshchei el immortal que coixeja i coixeja, malgrat la repugnant decadència del seu cos fins que un dia és assassinat.
El capitalisme tampoc morirà per la seva pròpia voluntat. La classe obrera ha de destruir-lo conscientment, però per a fer-ho ha de tenir una direcció conscient i comunista. És amb aquesta finalitat que estem fundant la ICR. Tal com explicava Alan: “Hem d’alçar amb valentia la bandera d’un nou partit i d’una Internacional Comunista Revolucionària.”

Al final de la jornada, la conferència va aprovar per unanimitat el Manifest de la Internacional Comunista Revolucionària, cantant la Internacional una vegada més.

La conferència fundacional de la ICR ha començat amb gran èxit. Continuarem publicant informes durant tota la setmana, però per aprofitar al màxim aquest esdeveniment històric, inscriu-te ara i segueix-nos en línia amb mentre continuem durant la setmana!

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí