Visca la vaga general! Ara desenvolupem la lluita amb mètodes revolucionaris!

Catalunya també ha dictat sentència! Des de dilluns, a tot el país, les masses està sortit al carrer per clamar en contra dels judicis als presos polítics. Davant d’aquesta situació, la resposta contradictòria i poruga de la Generalitat dirigida pel PDECAT i ERC no ens ha de sorprendre: ja van traicionar a l’Octubre del 17 i ho estan tornant a fer ara. El seu caràcter petit burgès fa que davant la iniciativa de les masses de manifestants i la contundència de la policia per reprimir-les estiguin quedant descareditats als ulls de milers de persones: mentre reivindiquen la necessitat de les mobilitzacions,  la violència i crudesa policial va en augment amb detencions arbitràries i il·legals, llançament de gasos lacrimògens, pilotes de goma apuntant als caps, pallisses indiscriminades a votants pacífics, atropellaments i fins i tot agressions a periodistes de tot tipus. 

El poble català també ha dictat sentència! Foto: Rodrigo Sedano (CMI)

Per altra banda, el règim del 78 està disposat a anar fins al final, Grande Marlaska ho té clar: “Aplicaremos al independentismo violento el Código Penal con toda contundencia”. La burgesia i el seu aparell d’Estat estan espantats i recorren a missatges de por per desmobilitzar-nos i atemorir-nos, però nosaltres no anirem enrere. S’ha despertat una espurna que va més enllà de la sentència. No només estan en joc els nostres drets democràtics, sinó que la nostra llibertat, amb penes de 6 anys per terrorisme a manifestants. 

Sense una direcció clara i compromesa a assolir la tasca de la república catalana, la valentia i l’esforç sense cap direcció desgastarà la gent i donarà pas a que la reacció s’agrupi i reprimeixi amb més força: és necessari que ens organitzem. Creiem que la CUP hauria d’energeticament criticar el caràcter poruc i traicioner del PDeCAT i ERC i llançar la consigna d’organitzar assemblees populars de defensa contra la repressió a barris, pobles, llocs de treball i estudi, etc, per tal de construir un baluard que faci de contrapoder a la Generalitat i l’Estat. Aquestes assemblees han d’organitzar democràticament i massiva l’autodefensa creant comitès de barricada que facin fora els infiltrats i provocadors. És vital que l’energia i la ràbia acumulada d’aquest dies es canalitzi amb una expressió organitzada i un pla de lluita ascendent per tal de que no s’allunyi de la majoria del moviment, ja que això crearia frustració i les accions podrien quedar aïllades. 

Cal bastir una direcció revolucionària a l’alçada, sinó la valentia i sacrifici donaran pas al canscani i la desmoralització. Foto: Rodrigo Sedano (CMI)

Cal fer agitació als barris per tal d’arrossegar a la majoria de la classe obrera a participar activament al moviment, eixamplant la base de la lluita, i apel·lant alhora als nostres germans i germanes de classe de la resta de l’Estat a unir-se al moviment contra el règim. Aquesta agitació ha de combinar la lluita pels drets democràtics amb la lluita per millores socials, contra l’austeritat, les retallades, els desnonaments, la precarietat i per millors sous, condicions laborals, etc. Aquesta lluita s’ha de vincular a la lluita contra el règim i el capitalisme que el sustenta i per una transformació social que ens alliberi de la repressió i de les injustícies que estem patint sota el capitalisme. Això no va només d’independència, va de transformar aquesta societat capitalista injusta i corcada. 

Llibertat presos polítics! Llibertat per tots els detinguts!

A baix Torra i Buch! Fora els botiflers! 

Dissolució de la BRIMO i tots els cossos anti-avalots! Fora Policia Nacional i Guàrdia Civil!

Organitzem assamblees populars per dirigir el moviment! Triem delegats per coordinar la lluita! 

Organitzem democràticament i massiva l’autodefensa amb comitès de barricada!

Contra l’austeritat, les retallades, la precarietat, l’explotació! A baix el règim!

Cap a una vaga general de 48 hores! Preparem-la amb agitació i organització des de baix!

Per assolir la república cal fer una revolució!

Per la república socialista catalana, espurna de la revolució ibèrica!

 

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí