Convertim l’1 de maig en una jornada de manifestacions massives contra la ultradreta i per les llibertats democràtiques!

Declaració del Corrent Marxista Internacional – Fa unes hores s’ha fet públic que la ministra d’indústria, Reyes Maroto, ha rebut una altra carta amb amenaces que incloïa una navalla ensangonada. És evident que la ultradreta està jugant amb foc i sembla que ha oblidat les poderoses tradicions antifeixistes de la classe obrera arreu l’estat espanyol i la seva resposta revolucionària als carrers. La ultradreta embogida per la crisi del seu sistema està perdent el sentit de la realitat dins el el seu microclima de fanatisme.

Però més enllà de l’embogiment de la base social de l’extrema dreta, que té en policies, guàrdies civils i oficials de l’exèrcit els seus fans més incondicionals, sempre ho hem dit: no és amb queixes i la defensa de la “democràcia” en l’abstracte com es combat a aquestes deixalles humanes. Expressions de desaprovació, per molt benintencionades que siguin, només els produeix alegria i una sensació d’impunitat. L’única manera efectiva de respondre’ls és amb la mobilització més massiva als carrers; s’ha de passar de les paraules als fets. Això sí que els faria tornar als seus caus, al menys als seus caps més clarividents en l’aparell de l’Estat i en l’oligarquia econòmica del país. Cal recordar que els sectors més intel·ligents i decisius de la classe dominant ara no volen a VOX perquè correctament entenen que en les condicions actuals només tiren petroli al foc.

Una mobilització de masses ja s’hauria d’haver fet a Cartagena després de l’atemptat amb explosius a la seu de Podem en aquesta ciutat a principis d’abril, i sobretot el passat cap de setmana a Madrid després de les cartes amenaçadores a Pablo Iglesias, Grande-Marlaska i Maria Gámez. Així doncs, per què els dirigents del PSOE, Unides Podem i dels sindicats, conjuntament amb d’altres organitzacions d’esquerres i antifeixistes d’arreu de l’estat, no convoquen una manifestació massiva arreu del país per lluitar en un front únic de masses contra l’extrema dreta, la dreta extrema de PP i Ciutadans, i a favor de les llibertats democràtiques? Aquest 1 de Maig n’és una ocasió perfecta: per reivindicar que aquesta crisi la paguin els rics i per la defensa dels nostres drets democràtics davant les provocacions i amenaces de la ultradreta. Un front únic d’aquestes característiques i amb una mobilització massiva enviaria un clar missatge als gossos d’atura del gran capital: davant la ultradreta i la reacció hi ha la classe treballadora organitzada i disposada a lluitar!

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí