Participa a l’Escola Marxista catalana online del Corrent Marxista Internacional!

Els dies 14 i 15 de maig tindrà lloc l’Escola Marxista catalana del Corrent Marxista Internacional, un esdeveniment online per discutir sobre les lliçons de la revolució espanyola en les lluites d’avui, la degeneració de la URSS i el sorgiment de l’estalinisme, i la crisi del capitalisme i les perspectives en la lluita de classes.

El capitalisme es troba enmig d’una profunda crisi, possiblement la pitjor en tota la seva història. La pandèmia ha accelerat enormement, per una banda, el procés de decadència del sistema, evidenciat pel caos a l’hora de fer front a la crisi sanitària, posant per sobre de tot els beneficis de les empreses. Per l’altra, la concentració de riquesa en cada vegada menys mans mentre la majoria veu com empitjoren les seves condicions de vida.

Veiem desfilar davant els nostres ulls una calamitat rere una altra. A la crisi econòmica, els salaris insuficients, la manca d’ocupació, d’habitatge i d’un futur digne, se li sumen les guerres interminables, les colossals onades de refugiats suplicant el seu dret a viure, la situació d’emergència climàtica i un llarg etc.

Tanmateix, en els últims anys, moviments explosius han sacsejat tots els continents, trencant així amb el pessimisme de les últimes dècades i marcant l’entrada a la lluita del jovent i d’una part de la classe obrera. Com analitzar aquest aparent caos? Quines són les perspectives per als joves i els treballadors? Com podem acabar amb el capitalisme? 

Si estàs buscant respostes i una sortida revolucionària a l’atzucac del capitalisme, participa a la nostra Escola Marxista en línia! T’animem a assistir a les diverses xerrades durant els dies 14 i 15 de maig i descobrir el marxisme. Com va dir Lenin, “Sense teoria revolucionària no pot haver-hi moviment revolucionari”, i com va dir Marx “Els filòsofs només han interpretat el món de diverses maneres. La qüestió, però, és canviar-lo.” Inscriu-t’hi ara!

Programa

  • Divendres 14/05, 18:00h: Lliçons de la revolució espanyola per les lluites d’avui, amb Arturo Rodríguez, militant de la CUP Exterior a Mèxic.
  • Dissabte 15/05, 11:00h: Marxisme vs Estalinisme, amb Jorge Martín, dirigent del Corrent Marxista Internacional.
  • Dissabte 15/05, 17:00h: Mesa-Debat sobre la crisi del sistema: que la crisi la paguin els rics! Amb Òscar Martínez i Àlex Schofield, militants del Corrent Marxista Internacional.

Aquesta Escola Marxista és gratuïta i oberta a tota persona interessada en la lluita per un món millor, més just i humà, lliure de tota opressió i sofriment. No tenim patrocinadors rics, és per això que si vols col·laborar amb les despeses de l’organització d’aquesta Escola i ajudar-nos en la difusió de les idees del marxisme, pots fer una donació al nostre compte: ES 02 0182 6800 92 0201634374 (Associació Lluita de Classes), o bé per Bizum: 630.590.818 (LJA), indicant Escola Marxista catalana.

Formulari d’inscripció: Escola Marxista online

Lectures recomanades per preparar l’Escola:

Lliçons de la revolució espanyola per les lluites d’avui:

Clase, partido y dirección ¿Por qué ha sido vencido el proletariado español?

Lecciones de España

Marxisme vs Estalinisme:

¿Qué fue el estalinismo? ¿Por qué cayó la Unión Soviética?

Bolchevismo y Estalinismo, de León Trotsky

La crisi del sistema: que la crisi la paguin els rics!:

– Un mundo al borde del precipicio: la revolución se acerca

Socialisme o barbàrie: que la crisi la paguin els rics!

El potencial revolucionari del jovent

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí