Els estibadors del port de Barcelona marquen el cami a seguir!

Després d’un mes del començament d’una neteja ètnica admesa pels dirigents israelians contra el poble palestí, l’OEPB, l’Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona, ha decidit “no permetre al nostre port l’activitat dels vaixells que continguin material bèl·lic”. A aquesta decisió s’ha afegit la USTP (Unión Sindical de Trabajadores del Puerto) el dia 8 de novembre.

Des del Corrent Marxista Internacional donem total suport als treballadors i treballadores que han decidit intervenir decididament en contra d’aquesta matança. Aquest és el camí a seguir; per aturar aquest genocidi, que compta amb tot el suport dels imperialistes, que a la vegada són culpables de la situació, només podem confiar en les nostres pròpies forces, la força de la classe obrera i la joventut disposada a lluitar contra tota mena d’opressió. Així, cridem a què la classe obrera se solidaritzi amb els companys estibadors, començant pels treballadors organitzats, i que s’inspirin en la seva iniciativa organitzant assemblees per debatre l’opressió de Palestina, discutir manifests denunciant el genocidi, organitzar manifestacions, bloquejos i piquets en les empreses amb interessos a Israel, i exigir al govern que trenqui relacions i embargui l’enviament d’armes a Israel. Els companys d’Airbus també són una referencia en aquest sentit.

Només la classe treballadora té el poder d’acabar aquesta massacre del poble palestí, com també les guerres i matances a Ucraïna, Armènia, Iemen, etc. El capitalisme és guerra sense fi. L’alliberament de Palestina només pot passar per l’acció de les masses a Palestina i la regió, lluitant contra els capitalistes i imperialistes que han creat aquest malson i que oprimeixen, en nom dels seus beneficis, a milions de treballadors i joves. En altres paraules, una lluita de classes dels oprimits contra els opressors, una lluita revolucionària per establir un món sense opressió ni explotació, el socialisme. Aquí a casa, seguint l’exemple inspirador dels treballadors del port, podem contribuir en aquesta lluita dels nostres germans i germanes de classe de l’Orient mitjà lluitant contra els nostres propis opressors, els imperialistes que es basen no només de l’opressió de milions a la regió, sinó que també de la nostra.

  • Visca la lluita de la classe treballadora!
  • A baix l’imperialisme!
  • Intifada fins a la victòria!

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí