IU Madrid en solidaritat amb el poble de Catalunya

Publiquem aquí una resolució aprobada per la II Assemblea d’IU Madrid ciutat el 13 de gener de 2018. Ens sembla que és molt significativa, en primer lloc perquè reconeix el caràcter polític dels presos catalans, contràriament a la posició pública de dirigents destacats d’aquesta organització com Alberto Garzón, i en demana la llibertat. En segon lloc perquè reconeix i defensa el dret d’autodeterminació del poble català de manera clara, i el seu exercici en el referèndum de l’1 d’octubre. Finalment perquè explica clarament com la repressió contra els drets democràtics de Catalunya és part de la política repressiva general del govern de l’Estat i per tant cal vincular les lluites. Saludem aquesta postura valenta adoptada per IU Madrid que s’oposa frontalment a l’onada d’espanyolisme reaccionari desencadenada pel règim del 78. Així si, companys! 

Solidaritat amb el poble de Catalunya

Llibertat preses i presos polítics! República Federal!

El govern del Partit Popular ha fet de la repressió de les llibertats democràtiques un dels seus objectius fonamentals, intenten fer callar les justes reivindicacions amb les porres, les multes i la presó per atemorir-nos i seguir saquejant les arques públiques i llançant a la misèria a milers de famílies de la classe obrera.

Existeix una vinculació evident, així ho vam dir des d’IU, entre la contra-reforma constitucional de l’article 135 i l’aplicació de la Llei Mordassa. Però ara es fa un pas qualitatiu en la creació d’un Estat d’excepció permanent amb l’aplicació de l’article 155, i per a aquesta sinistra tasca el PP ha comptat no només amb el seu recanvi (Ciutadans), sinó també amb el servilisme del PSOE que s’ha plegat a l’ona d’espanyolisme reaccionari desfermada des de tots els mitjans del poder. Som conscients que la política repressiva empleada des de l’Estat espanyol no és només contra Catalunya, el seu efecte ens afecta de ple.

IU Madrid no és independentista sinó internacionalista i aspira a una transformació socialista i democràtica de la societat, però som demòcrates conseqüents. Vivim en un Estat compost per diferents nacionalitats i la unió de les mateixes només pot ser producte de la voluntat lliurement expressada pels seus respectius pobles.

Amplis sectors del poble de Catalunya s’han manifestat durant anys a favor de poder decidir mitjançant un referèndum quina és la seva vinculació amb la resta de l’Estat espanyol i l’1 d’Octubre es va demostrar la seva voluntat d’exercir-lo amb una mobilització pacífica i valenta, amb tot en contra. Se’ls tanquen els camins democràtics i després se’ls reprimeix, per això els detinguts són presos polítics, ja que el motiu de la seva presó està determinat exclusivament per raons d’índole política. Se sumen a altres presos polítics ja existents, com Alfon, Bódalo o els joves d’Alsasua.

El PP, i els qui el recolzen, només invoquen el compliment de la Constitució i les lleis quan els convé. Milions d’aturats saben que l’article 35 que reconeix el dret a una feina digna és paper mullat, com milers de desnonats ho saben de l’article 47, que recull el dret a l’habitatge.

Els que intervenen la Generalitat catalana amb el 155, estan intervenint l’Ajuntament de Madrid per obligar-lo a fer retallades en la despesa social i entregar més diners als bancs.

Unim la lluita pels drets democràtics i pel dret a decidir dels pobles de l’Estat espanyol, a la lluita per unes condicions de vida dignes a tot l’Estat. Unim forces per exigir l’alliberament de tots els presos polítics, per la fi de la repressió contra els que lluiten pels drets democràtics, socials i laborals. Unim forces per un aconseguir un salari mínim digne, treball estable i amb drets, sanitat, educació i serveis socials públics, habitatge digne, i drets democràtics efectius per a tothom. És la mateixa lluita. Per això des d’IU Madrid, demanem solidaritat i lluita:

Per la llibertat dels presos i preses polítiques! Per la IIIª República!

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí