Victòria de l’acampada estudiantil a la UB, però la solidaritat i la lluita per una Palestina lliure continua!

El passat 25 de maig es va aixecar l’acampada de la UB Central després d’assolir les reivindicacions principals: en el Consell de Govern extraordinari de la UB del passat 22 de maig es va decidir trencar amb totes les relacions amb institucions i empreses israelianes o amb interessos a Israel. Aquest és un gran exemple de com lluitant es poden assolir victòries. Felicitem a tots els estudiants i d’altres participants per aquesta victòria!

Ara es tractarà de garantir que aquestes decisions s’apliquin. Amb aquesta finalitat, es va formar una comissió formada pel Consell de Govern i representants de l’acampada. Tots hauríem de mantenir-nos vigilants en cas que sigui necessari un altre campament o una d’altres accions per fer complir els acords.

Creiem igualment necessari destacar que en la decisió del Consell, utilitzen una redacció ambigua en la qual diuen que suspenen les relacions amb Israel “fins que les condicions a la zona de Gaza garanteixin una situació de pau absoluta i respecte als drets humans”. Aquesta és una formulació convenient per a la direcció de la UB, ja que facilita la reinstauració d’aquestes relacions una vegada acabi el genocidi. Tanmateix, des del moviment, cal que reivindiquem el caràcter absolut d’aquesta demanda, és a dir, de trencament de relacions de forma permanent amb Israel per ser un Estat format i basat en l’ocupació brutal i l’opressió de tot un poble. Pel que lluitem és per la llibertat absoluta de Palestina. Això vol dir que tots hem de mantenir-nos més vigilants per garantir que aquestes decisions s’apliquen de manera coherent. No obstant això, el que s’ha aconseguit és un motiu per celebrar-ho!

Els estudiants de tot el país i internacionalment haurien d’inspirar-se amb aquesta victòria, ja que és un exemple de com l’acampada a la universitat no és només un acte simbòlic, sinó que exerceix una pressió efectiva sobre les institucions universitàries i els fruits que pot portar i portarà.

A més, com diuen els mateixos representants de l’acampada en el seu comunicat: La lluita per una Palestina lliure no s’atura aquí. L’acampada a les universitats està sent una escalada necessària del moviment de solidaritat amb Palestina, ja que després de desenes de manifestacions i protestes, poc ha canviat la situació. És un exemple de l’esperit lluitador i revolucionari del jovent.

A partir d’aquesta victòria a la universitat, per aturar el genocidi i lluitar amb èxit per una Palestina lliure, cal ampliar el moviment de solidaritat i mobilitzar la classe treballadora. Com escriuen correctament els organitzadors de l’acampada, el nostre enemic és l’imperialisme aquí a casa. Això sorgeix del sistema capitalista i correspon als interessos de la classe capitalista arreu, inclòs en l’estat espanyol. Les mateixes persones que exploten la classe treballadora aquí són també les que tenen les mans tacades de sang per l’exportació i transport de material bèl·lic, a més que tenen altres interessos capitalistes a Israel. Un boicot obrer ben organitzat i generalitzat podria tancar completament la indústria de la guerra d’un dia per l’altre! La lluita va començar amb els estudiants, i amb la seva determinació i intransigència han aconseguit una victòria important, ara cal ampliar-la i fer tremolar als imperialistes aquí, a casa seva.

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí