Resolució del Congrès de la Federació Marxista d’Estudiants en solidaritat amb Catalunya

La Conferència de la Federació Marxista d’Estudiants, amb representants de 25 universitats d’Anglaterra, Gales i Escòcia, reunida durant el cap de setmana del 17-18 de Febrer, va aprovar la següent resolució de solidaritat amb Catalunya.  La resolució la va presentar un company de Revolució. 

La Federació Marxista d’Estudiants pren en consideració que:

 1. L’Estat espanyol ha negat de manera consistent el dret a decidir del poble català.
 2. Un dels pilars de la constitució espanyola del 1978, escrita durant la falsa “transició” a la democràcia, que va deixar intactes els fonaments del règim franquista i els seus crims impunes, és la negació del dret democràtic d’autodeterminació.
 3. El Parlament català, democràticament electe, va decidir convocar un referèndum d’independència; l’estat espanyol el va declarar il·legal.
 4. Durant les setmanes prèvies al referèndum, l’estat espanyol va fer servir tots els mitjans a la seva disposició per a evitar que es pogués celebrar el referèndum, inclosa la confiscació de paperetes, la imputació a centenars d’alcaldes, i l’1 d’octubre fent servir de manera brutal la força policial per impedir que la gent votés. La repressió policial espanyola d’aquell dia va deixar més de 1000 ferits, inclosa una persona que ha perdut un ull per impacte de bala de goma.
 5. Així i tot, durant l’1-O, milers de catalans, organitzant-se des de la base, van defensar els col·legis electorals, fent possible que més de 2 milions de persones poguessin votaren una acció inspiradora de resistència i democràcia.
 6. El parlament català, després de moltes vacil·lacions, finalment va decidir declarar la República Catalana, seguint el mandat popular expressat en el referèndum.
 7. Tot i la falta de voluntat i preparació per part dels polítics catalans per a defensar la república que acabaven de declarar, l’Estat espanyol va respondre de la manera més forta possible, aplicant l’article 155 de la Constitució per a cessar el govern de Catalunya i dissoldre el Parlament de Catalunya democràticament electe.
 8. Tot seguit, els dirigents de la Generalitat van ser acusats de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Dos d’ells, Junqueras i Forn encara es troben a la presó, amb els dos Jordis, Cuixart i Sánchez. Cinc altres membres del govern català estan exiliats a Bèlgica, inclòs el president Puigdemont.
 9. En les eleccions catalanes del 21-D, convocades sota la intervenció de l’Estat espanyol i en condicions excepcionals de repressió dels drets democràtics, novament l’electorat va votar una majoria independentista.
 10. Ignorant novament la voluntat democràtica del poble català, l’Estat espanyol està bloquejant de totes les maneres possibles la investidura de Puigdemont com a president pel Parlament de Catalunya, tot i que aquest disposa d’una majoria parlamentària per a ser investit.
 11. Desenes d’activistes dels Comitès de Defensa de la República i d’altres organitzacions han sigut imputats o citats a declarar per la seva participació en protestes massives pacífiques durant les vagues generals del 3 d’Octubre i el 8 de Novembre, i altres mobilitzacions dels darrers mesos. Aquestes actuacions tenen com a objectiu intimidar els que lluiten.

Per tant, la Federació Marxista d’Estudiants resol a:

 1. Expressar la seva solidaritat amb el poble català i exigir respecte per als seus drets democràtics, en primer lloc el seu dret a l’autodeterminació.
 2. Exigir l’immediat alliberament de tots els presos polítics a l’Estat espanyol (els que han sigut empresonats com a conseqüència del referèndum català, com també aquells que es troben entre reixes per les seves opinions polítiques sota la llei mordassa, etc.).
 3. Expressar la seva solidaritat amb la lluita per una República Catalana, que en la nostra opinió ha d’estar unida a la lluita per a una transformació revolucionaria de la societat, trencant fonamentalment amb el sistema capitalista.
 4. Comprometre’s a agitar a favor de la lluita de Catalunya, a organitzar campanyes en defensa dels drets democràtics i en contra de la repressió, i a establir llaços amb organitzacions de joves i estudiants a Catalunya que lluiten per als mateixos objectius (en especials les organitzacions d’estudiants SEPC,  UnisxlaRepublica, l’organitzacio de joves Arran, i els CDRs).

Llibertat presos polítics!
Pels drets democràtics!
Per una República Socialista Catalana, espurna de la revolució ibèrica!

Veure l’original aquí: Marxist Student Federation conference motion in solidarity with Catalonia

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí