No als muntatges policials! Mobilitzem-nos pels nostres drets democràtics!

Davant la nova repressió del règim del 78, des de l’Octubre, part del Corrent Marxista Internacional, ens hi oposem frontalment. Les 9 detencions d’avui tenen totes les característiques d’un nou montatge policial. El comunicat de la Guàrdia Civil diu textualment que els detinguts “podrían estar preparados para llevar a cabo acciones violentas”, y “localizar, y en su caso, incautar pruebas”. Aquestes accions tenen la complicitat dels principals mitjans de comunicació: La Vanguardia diu “la Guardia Civil ha requisado material explosivo” matisant que és “pirotécnico”. La fiscalia els acusa de rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius.

Les 9 detencions dutes a terme avui per la Guàrdia Civil tenen les característiques d’un montatge policial. Foto: L’Octubre

Les detencions d’avui se sumen a una llarga llista de detencions arbitràries a militants i activistes que lluiten per la república catalana, que tenen com a objectiu escarmentar la lluita i infundir la por. El cas d’avui té molts paral·lels amb casos anteriors, com els de la Tamara, activista dels CDRs, o el “Piñata, Pandora, etc” contra activistes anarquistes, que finalment van ser alliberats sense càrrecs.

El cas d’avui salta més a la vista si es compara amb l’atentat terrorista del 17A, quan la policia secreta espanyola tenia recopilada molta informació sobre els terroristes però no va actuar per aturar-lo. Igualment d’escandalós, i que mostra clarament el caràcter polític de les detencions, és el cas del francotirador de Terrassa que va ser absolt per l’Audiència Nacional tot i haver amenaçat de mort a Pedro Sánchez i posseir armament a casa seva.
L’aparell repressiu del règim prepara el terreny de cara a la sentència del judici al procés. La sentència serà dura per enviar un missatge clar a qualsevol que posi en dubte la unitat d’Espanya i l’autoritat del règim del 78.

Com a resposta a la repressió d’avui i a la sentència, s’ha d’organitzar una vaga general que paralitzi Catalunya i que enviï un missatge clar al règim de desobediència i de defensa dels drets democràtics.

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí