Visca la lluita comunista! Salutacions a Horitzó Socialista, òrgan de difusió del jovent comunista als Països Catalans

Des del Corrent Marxista Internacional celebrem i donem la benvinguda a Horitzó Socialista, el recentment constituït òrgan de difusió del jovent comunista als Països Catalans. Seguint una dinàmica pareguda al País Basc amb el Mugimendu Sozialista (MS) i la seva escissió de l’esquerra abertzale, Horitzó Socialista (HS) sorgeix d’una escissió per l’esquerra d’Arran, l’organització juvenil més gran als Països Catalans. Una escissió que ha anat madurant en l’últim període amb el desenvolupament d’un sector crític amb els postulats bàsics de l’Esquerra Independentista (EI) i els seus resultats pràctics, sobre la base de l’experiència acumulada després dels embats independentistes del 2017 i 19, i que va culminar amb l’expulsió del nucli d’Arran València per part de la direcció d’Arran ara fa uns mesos.

Com a revolucionaris comunistes organitzats a 50 països de tot el món, des del Corrent Marxista Internacional compartim les idees comunistes d’HS tal com estan plantejades en el seu primer comunicat, com també en els articles publicats anteriorment, com ara la Carta oberta al jovent comunista. Compartim la conclusió, i el punt de partida de tota pràctica revolucionària, que el motor de la història és la lluita de classes, expressada sota el capitalisme en l’antagonisme irreconciliable entre les dues classes socials principals, la burgesia i el proletariat.

També compartim la defensa de principis de la independència política de la classe treballadora. La història, aquí especialment, ha demostrat l’absoluta validesa d’aquest principi, com van exemplificar sobretot els bolxevics en la revolució rusa d’Octubre. És precisament aquest un dels punts més crítics d’Horitzó Socialista envers l’EI. Pel seu paper en la producció i la seva forma social, la classe treballadora és la única classe capaç d’acabar amb tota l’opressió del sistema, arrossegant, en la tasca d’assolir aquest objectiu i en la construcció d’una nova societat sense classes, a d’altres classes i capes socials.

Igualment, coincidim en la necessitat de la revolució social per acabar amb la dictadura del capital, incloent-hi la destrucció de l’Estat burgès i, al caliu de la lluita, l’organització i la presa de consciència de la nostra classe, la creació d’un nou Estat proletari. El socialisme és l’única alternativa a la barbàrie amb què el capitalisme condemna la classe treballadora i les famílies obreres amb les seves crisis econòmiques, explotació, opressió, guerres, desastres mediambientals i canvi climàtic. Només el marxisme revolucionari com a mètode d’anàlisi i de transformació social, i el comunisme com a objectiu de societat, pot il·luminar una esperança al futur de la humanitat.

Alhora, la tasca comunista té un caràcter internacional. El capitalisme, amb el seu domini imperialista per tots els racons del planeta, ha creat una producció social que vincula i organitza a milions de treballadors. Ni el país imperialista més poderós, els Estats Units, pot lliurar-se de les forces socials de la producció mundial. És més, precisament amb el domini mundial del capital, la pròpia burgesia ha creat les condicions materials per a la seva derrota, ara més que mai: la classe obrera mundial. És per això que, tan socialment com econòmica i políticament, la tasca dels comunistes és organitzar-nos i lliurar una batalla ideològica i pràctica sobre la base de l’internacionalisme proletari. Aquesta va ser sempre la posició defensada per Marx, Engels i Lenin, i ha de continuar essent un pilar fonamental del moviment comunista.

Amb la base de principis plantejada, i amb una política internacionalista que guiï tota teoria i pràctica, creiem que Horitzó Socialista podria jugar un paper destacat en el període de lluites en què hem entrat, educant i dirigint una part important de la joventut revolucionària o que s’està radicalitzant per l’esquerra. Des del Corrent Marxista Internacional, celebrem novament la seva creació i esperem lluitar colze a colze contra el capitalisme armats amb el programa de la revolució socialista mundial.

Pots enviar-nos els teus comentaris i opinions sobre aquest o algun altre article a: [email protected]

Per conèixer més de nosaltres, ves a aquest enllaç

Si pots fer una donació per ajudar-nos a mantenir la nostra activitat fes click aquí